Wat is HubSpot?

HubSpot is een marketing, service, sales en CRM platform voor marketing automation, inbound marketing en content marketing. HubSpot is een SaaS (Software as a Service) oplossing. Met HubSpot heb je één plek voor marketing automation, CMS, blog, landingpages, social, SEO, e-mail, en nog veel meer. Op deze manier is het niet nodig om Google analytics, Wordpress, Mailchimp, Excel en alle losse social platformen afzonderlijk te gebruiken. Veel van de features vind je terug in HubSpot zelf of zijn makkelijk te koppelen met HubSpot en vanuit daar aan te sturen. Je hebt dus geen IT afdeling nodig om al deze functionaliteiten te integreren. Dat is een van de grootste voordelen van Hubspot: een centrale marketing hub.

HubSpot marketing: Inbound en content marketing

HubSpot noemt zichzelf ook wel inbound marketing software. Dat ‘inbound’ stukje in de benaming is erg belangrijk. Wanneer je met HubSpot gaat werken, werkt dit het beste als je ook op de inbound manier gaat werken.

Inbound marketing staat tegenover outbound marketing. Outbound marketing wordt gezien als de traditionele vorm van marketing waarbij bedrijven (ongevraagd) contact opnemen met potentiële klanten door o.a. cold calls, direct mail en TV reclames. Inbound marketing gaat er juist vanuit dat je potentiële kopers niet moet onderbreken (in hun dagelijkse bezigheden) maar moet aantrekken (door in te spelen op hun behoeften). Inbound marketing gaat er dus vanuit dat mensen naar jou toekomen als je op de juiste plaats met de juiste content bent.

Content marketing ligt vrij dicht tegen inbound marketing aan, hierbij gaat het ook om het creëren van relevante content om zo de lezers te helpen. Content marketing wordt ook wel gezien als iets dat een onderdeel kan zijn van de inbound marketing strategie. Inbound marketing is meer gericht op het in het door de funnel krijgen van mensen. Content marketing heeft overigens minder vaak een commerciële boodschap en conversie mogelijkheid. Daarnaast wordt content marketing ook meer offline ingezet.

Meer over het verschil tussen content marketing en inbound marketing lees je hier.

HubSpot marketing software functionaliteiten

HubSpot is dus een inbound marketing platform en heeft een marketing hub, een sales hub en een service hub welke allemaal met elkaar in verbinden staan middels de (gratis) CRM hub. Sinds 2018 is er ook een Growth suite welke de eerdere hubs combineert zodat je de hele customer journey kunt bedienen met één software suite. De hoofdfunctionaliteiten voor marketing zijn:

E-mail - Mails ontwerpen, personaliseren, versturen en optimaliseren.

Websites - Een CMS dat met drag-&-drop in te richten en te bewerken is.

SEO - Evalueer en optimaliseer jouw website en zorgt dat je een kennisautoriteit wordt.

Marketing automation - Geautomatiseerde flows met verschillende paden en content offers welke leads kunnen doorlopen.

Landing pages - Pagina’s maken die op alle devices goed werken en in directe verbinding staan met de contacten in de database.

Social media - Monitor de social media kanalen en plan posts in.

Blogging - Publiceer, analyseer en optimaliseer relevante content.

Analytics - Inzichten uit alle bovenstaande activiteiten in één reporting omgeving.

Daarnaast zijn er ook nog marketing functionaliteiten als leadmanagement, CTA’s, formulieren, Salesforce synchronisatie, advertentie management, live chat, chatbots en video hosting.

Wil je een uitgebreide uitleg van de functionaliteiten, pakketten en kosten? Wij hebben dit hier voor je uitgeschreven.

Waarom je met HubSpot wilt werken

Wij werken voor klanten graag met HubSpot en zijn daarom ook HubSpot partner. Het is wel goed om te beseffen dat HubSpot is gemaakt voor het werken met de inbound methodologie, dus zal het zijn waarde minder snel terugverdienen wanneer je niet op deze manier te werk gaat. Daarnaast zijn veel functionaliteiten die in HubSpot te vinden zijn ook los na te bootsen met gratis of goedkope tools. Als laatste is het goed om je te verdiepen in de prijsstructuur en dit te leggen naast jouw huidige bedrijfsvoering en plannen. Je betaalt namelijk meer naarmate je meer bezoekers, contacten, advertentiebudget, dashboards, etc hebt.

Dat gezegd hebbende zullen er in de alternatieve oplossingen ook kosten schuilen: Het werken met allerlei losse tools brengt veel extra werk, gedoe en dus kosten met zich mee, daarnaast zijn andere uitgebreide marketing automation platformen vaak erg aan de prijs en vallen met hetzelfde functiepakket dus nog duurder uit. Maar om antwoord te geven om de vraag ‘Waarom wil je met Hubspot werken?’ hebben wij hier een bondige lijst van redenen uiteengezet:

Centrale oplossing: Door de combinatie van Marketing, Sales, Service en CRM heb je een oplossing waar ontzettend veel functionaliteiten in zitten en je de lead/klant door de hele life cycle kunt faciliteren. Alles is met elkaar geïntegreerd en dus geen handmatige exports, koppelingen en dashboards maar alles binnen één mooie omgeving.

Gebruiksgemak: Content management, marketing automation, lead formulieren aanmaken, voor veel van deze functionaliteiten zijn er uiteindelijk ook oplossingen binnen andere platformen. Maar het is dan veel werk om dit goed in te richten en te onderhouden. Wanneer je in Hubspot werkt zie je dat het gebruiksgemak uitzonderlijk hoog is. Dit voorkomt niet alleen veel handmatige of technische werkzaamheden maar ook frustratie bij jou en jouw team. Kortom, dit betaald zich terug in tijd en geld.

Dashboarding: De ingebouwde analysemogelijkheden en reporting (die wel beter worden naarmate je duurdere versies afneemt) zien er strak uit en zijn makkelijk aan te passen (in duurdere versies). Dit zorgt ervoor dat je niet per se een losse dashboarding omgeving nodig hebt en dat je geen tijd kwijt bent aan het exporteren en manipuleren van data voordat je er inzichten uit kunt halen.

Educatie & support: Welke SaaS oplossing heeft er tegenwoordig geen onboarding en training center? Bij hubspot zijn de trainingen niet alleen ontzettend goed ingericht, zij bieden naast product trainingen ook allerlei marketing trainingen aan die je via hun online platform kunt gebruiken. De supportmedewerkers kun je gewoon vragen stellen via de chat, ook ontzettend handig als je toch een vraag hebt die je niet uit de training en hulp-documentatie kunt halen.

Wij werken naast HubSpot ook met de platformen die al voorhanden zijn bij onze klanten. Wanneer je zelf de keuze wilt maken voor een marketing automation platform kan deze lijst met belangrijke factoren je helpen. Wil je een lijst van platformen die wij al op een rijtje voor je hebben gezet, dan kun je deze hier vinden. Het ligt dus aan de behoeften van onze klanten wat voor hen de beste keuze is.

In de definitie van HubSpot, geschreven door HubSpot zelf, staat ‘bezoekers aantrekken, leads converteren en klanten afsluiten’ dat erg lijkt op onze pay-off: ‘meer bezoekers, meer leads, meer klanten en meer ambassadeurs’. Beide dus gericht op de hele hele buyer en customer journey. Kortom, wij werken graag met dit platform en kunnen dit ook aanraden!

Hulp nodig?

Heb jij behoefte aan hulp bij het opzetten of uitvoeren van Hubspot of inbound werkzaamheden voor jouw B2B organisatie?

GRATIS ADVIESGESPREK

Ben je geïnteresseerd in meer inbound marketing artikelen? Bekijk dan deze artikelen:

Inbound marketing in 9 stappen

Inbound marketing: 9 tips

De inbound marketing whitepaper

De inbound marketing checklist