B2B Leadgeneratie

Lead generation is het aantrekken en afvangen van potentiële klanten voor een product of dienst. Het genereren van leads is een typische 2e stap binnen de inbound marketing benadering, nadat er bewustzijn (awareness) in gecreëerd. Na lead generation volgt lead management, daarover later meer.

1. Wat is lead generation?

“Leadgeneratie betreft alle activiteiten die gericht zijn op het in contact komen met potentiële klanten.”

Lead generation doe je om meer potentiële klanten in je funnel te krijgen en deze leads te informeren en ‘op te leiden’ over het probleem en jouw oplossing (product/dienst) en om hen uiteindelijk te laten kiezen voor jouw oplossing. Het gaat om het initiëren van de interesse en het omzetten van die interesse in een actie.

Het genereren van leads kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door mensen via SEO content naar jouw website te krijgen en hen daar een whitepaper te laten downloaden.

2. Lead generation betekenis

Je kunt nog iets dieper in de betekenis van lead generation duiken voor een beter begrip. Een lead is een potentiële klant die zijn interesse in de oplossingen van jouw merk (en daarmee ook zijn gegevens) op een bepaalde manier bekend heeft gemaakt aan jou. Het genereren van leads wil zeggen dat je het bekendmaken van deze interesse bewerkstelligt. Voordat een lead dit doet is het een prospect (dus een potentiële klant die je nog niet hebt afgevangen).

3. Lead generation voor B2B organisaties

Lead generation met name voor B2B organisaties een belangrijke activiteit. Lead generation levert namelijk (i.s.m. leadmanagement) leads aan die de salesafdeling kan opvolgen, waar vervolgens sales, ergo klanten, uitkomen. Wij richten ons als WINNRS op B2B organisaties en zullen daarom vanuit dit specialisme ingaan op het genereren van leads in de B2B setting.

Met de opkomst van internet, digitale media en technologieën heeft lead generation een ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn namelijk tal van manieren bijgekomen om leads te genereren en dit deels te automatiseren. De voorbeelden in dit artikel zullen met name van digitale aard zijn.

4. Waarom je aan B2B lead generation doet

Voor B2B organisaties is lead generation één van de belangrijkste activiteiten wanneer deze organisaties nieuwe klanten willen hebben. Door aan lead generation te doen komen leads in contact met jouw organisatie, merk en oplossingen. Dit zorgt ervoor dat sales (eventueel na leadmanagment activiteiten) de leads doorkrijgen die ook echt interesse hebben in de oplossingen die de organisatie aanbiedt.

Door WINNRS te laten helpen met lead generation voor uw B2B organisatie kun je verschillende kanalen inzetten om leads te generen, het aantal leads verhogen en de juiste leads uit te leveren aan de sales afdeling. Door de inbound methodologie aan te houden start het proces ook natuurlijker omdat de lead dit zelf initieert door op zoek te gaan naar informatie of een oplossing. Kortom, staan wij voor; meer traffic, leads en sales.

Hulp nodig bij je lead generation strategie?

Neem dan vrijblijvend contact met onze strateeg Virginie Versteegh op, ze denkt graag met je mee.

contact
Portret virginie versteegh