Marketing automation

  Marketing Automation

  In een notendop, marketing automation software is software die je marketing automatiseert. De software is ontworpen om je te helpen prioriteiten te stellen en je marketing taken op een meer gestroomlijnde en efficiënte manier uit te voeren. Marketing automation software maakt je effectiever en helpt je om je doelen sneller te bereiken.

  Het uiteindelijke doel van je marketinginspanningen is om meer inkomsten voor je bedrijf te genereren. Om dit te bereiken, moet je bezoekers naar je website leiden, deze omzetten in leads en deze leads converteren naar klanten.

  De rol van marketing automation in het inbound proces

  Marketing automation software helpt bij de conversie en het doorleiden van prospects naar volgende fasen van het proces. Het fundament van marketing automation software geeft jou, als marketeer, de mogelijkheid om je op je contacten te richten en ze de content te sturen die gebaseerd is op hun gedrag. Je zorgt ervoor dat mensen de juiste informatie ontvangen op het juiste moment. Je helpt je doelgroep bij het maken van hun aankoopbeslissing. Als gevolg daarvan zal je conversie (en omzet) toenemen.

  Marketing automation maakt online marketing dus een stuk simpeler en efficiënter. Echter, het zo succesvol mogelijk inzetten van marketing automation software vereist veel kennis. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders van marketing automation software die sterk variëren in prijs. Het is daarom belangrijk een pakket te vinden dat goed aansluit bij de grootte en behoefte van jouw bedrijf..

  Onze aanpak

  Onze specialisten zorgen voor een gepersonaliseerde aanpak toegespitst op jouw behoefte. Wij helpen bijvoorbeeld bij het maken van de keuze voor de juiste marketing automation software, de implementatie van marketing automation software, of juist bij de optimalisatie van je marketing automation plan. Onze aanpak is gericht op kennisoverdracht, begeleiding en opleiding zodat je zelf aan de slag kunt met marketing automation.

  We helpen zowel MKB-bedrijven als multinationals. We zijn onafhankelijk en we hebben ervaring met verschillende soorten marketing automation software pakketten, zoals Hubspot, Pardot en Marketo.

  Onze diensten op het gebied van marketing automation bestaan o.a. uit

  • Hulp met het maken van de keuze voor de juiste software voor je bedrijf
  • Implementatie van de software
  • Plannen, bouwen, optimaliseren en monitoren van overtuigende en effectieve strategieën en campagnes
  • Ontwikkelen van content en landingpages die motiveren, overtuigen en inspireren
  • Ontwikkelen en uitvoeren van lead nurturing workflows die een sales pipeline creëren
  • Funnelmanagement
  • Kwaliteit waarborgen van e-maillijsten en de segmentatie daarvan
  • Kansen identificeren om betrokkenheid bij meerdere doelgroepen te verhogen via e-mail targeting en automatisering
  • Interpretatie van de resultaten/data

  Digital Marketing Blog