Buyer Persona

Bespreking over hoe de buyer persona waarde kan toevoegen aan je organisatie

De toegevoegde waarde van een buyer persona

Wie is de ideale klant van je bedrijf eigenlijk? Door een buyer persona op te stellen weet jij wie jouw ideale klant is en weet je aan welk soort informatie jouw doelgroep behoefte heeft gedurende alle fasen van de customer/buyer journey. Als je goede buyer persona’s hebt opgesteld kun je je zakelijke boodschap exact afstemmen op de behoefte van je kopers gedurende alle fasen van de buyer journey.

Een buyer persona voor B2B ziet er heel anders uit dan een buyer persona voor B2C. De buyer journey in B2B is veel langer dan de buyer journey in B2C. De orderwaarde in B2B is vaak ook hoger dan de orderwaarde in B2C, waardoor de betrokkenheid van een buyer persona in B2B vaak hoger is dan in B2C. Een B2B buyer persona is daarom enorm belangrijk, zodat je de juiste content kan bieden, op het juiste moment en via het juiste kanaal. 

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven bezig met een buyer persona en het centraal zetten van hun doelgroep binnen hun bedrijf. Toch gebruikt slechts 15% van de bedrijven buyer persona’s effectief. En dat terwijl een buyer persona op verschillende manieren kan bijdragen aan het succes van je bedrijf. Ondersteuning van een buyer persona marketing bureau zorgt er voor dat jij buyer persona’s effectief inzet binnen je bedrijf. 

Buyer Persona B2B bureau

Hoe zorg je er dus voor dat een buyer persona bijdraagt aan het succes van je bedrijf? Het verkrijgen van inzicht in je doelgroep is lastig. Je moet de juiste methode gebruiken en de juiste vragen stellen om tot een goede buyer persona te komen. WINNRS is als B2B marketing bureau gespecialiseerd in buyer persona’s en wij helpen je graag bij het opstellen van buyer persona’s.

Hoewel veel bedrijven denken dat ze hun buyer persona inzichtelijk hebben, blijkt dat in de praktijk vaak anders te zijn. Bij het opstellen van een B2B buyer persona gebruiken wij daarom een data gedreven aanpak in plaats van onderbuikgevoel, waarbij we verschillende stappen doorlopen bij het opstellen van een buyer persona. Als B2B buyer persona bureau ontwikkelen wij een buyer persona op basis van interviews met klanten en mensen die juist geen klant geworden zijn. Per buyer persona stellen we een uitgebreid profiel op dat inzicht verschaft in de informatiebehoefte gedurende de gehele buyer journey.

Een buyer persona maken zonder interviews? Wij geloven dat deze buyer persona’s minder effectief zijn. Je kunt uit data-analyses van website gedrag of online surveys veel halen, maar je kunt op die manier nooit die échte achterliggende gedachten van een (potentiële) klant krijgen.

Maar als B2B marketing bureau met een specialisatie in buyer persona’s doen wij meer dan alleen advies in buyer persona’s en het opstellen van dit klantinzicht. Afhankelijk van je wensen en behoeften kijken wij naar het grotere plaatje. Een buyer persona is geen einddoel, maar heeft invloed op al je marketing activiteiten. Wat doe je als een buyer persona hebt opgesteld? Ook hierin kunnen wij als B2B buyer persona marketing bureau je adviseren en ondersteunen. Bijvoorbeeld met advies voor effectieve content, gebaseerd op de buyer persona, helpen we jou bij het genereren van traffic en leads. Doe je bijvoorbeeld aan online advertising, dan kunnen onze B2B buyer persona specialisten dit ook mee nemen in hun advies. Een effectieve contentstrategie bestaat uit een synergie tussen de verschillende kanalen, gebaseerd op je buyer persona.

B2B buyer persona partner

Wij geloven dat samenwerking met onze klanten essentieel is voor het succes van een buyer persona. Bij veel van onze B2B klanten gaat het om complexe materie, waardoor wij graag nauw samenwerken met onze klanten. De kennis en expertise over de producten en diensten zit immers bij de klant. Wij vinden het daarom belangrijk om te werken als B2B buyer persona partner, waarbij we jou onderdeel maken in het proces.

Onze B2B buyer persona diensten op een rij

Hoe kunnen we jou helpen met buyer persona advies of ondersteuning? Afhankelijk van je wensen en specifieke hulpvraag kunnen we als B2B marketing bureau met een specialisatie in buyer persona’s je op veel vlakken ondersteunen, zoals:

  • In kaart brengen welke mogelijke buyer persona’s er zijn voor jouw bedrijf
  • Het afnemen en uitwerken van interviews met klanten en prospects
  • Het analyseren van de informatie en het in kaart brengen van de overeenkomsten
  • Het uitwerken van volledige buyer persona profielen
  • Op basis van de buyer persona het opstellen van een effectieve contentstrategie
Tim Bijvank

Heb je vragen?

Neem contact op met onze strateeg Tim Bijvank als je meer wilt weten.

Contact