Buyer Persona

De toegevoegde waarde van een buyer persona

Een buyer persona vertelt je aan welke soort informatie jouw doelgroep behoefte heeft gedurende alle fasen van de buyer journey. Als je goede buyer persona’s hebt opgesteld dan heb je ook inzicht in de buyer journey, en dan kun je je zakelijke boodschap exact afstemmen op de behoefte van je kopers gedurende alle fasen van de buyer journey.

Een buyer persona voor B2B ziet er heel anders uit dan een buyer persona voor B2C. De buyer journey in B2B is veel langer dan de buyer journey in B2C. De orderwaarde in B2B is vaak ook hoger dan de orderwaarde in B2C, waardoor de betrokkenheid van een buyer persona in B2B vaak hoger is dan in B2C.

Hoe ontwikkelen wij een B2B buyer persona

WINNRS ontwikkelt buyer personas op basis van interviews met klanten en mensen die juist geen klant geworden zijn. Per buyer persona stellen we een uitgebreid profiel op dat inzicht verschaft in de informatiebehoefte gedurende de gehele buyer journey.
Waarom werd het zoeken naar een oplossing prioriteit? Wat verwacht men van een product of dienst? En op basis van welke criteria kiest men uiteindelijk voor jouw product, of juist niet? Tijdens de analyse van de interviews richten we ons op die elementen die de verschillende kopers gemeenschappelijk hebben. Zo krijgen we een helder beeld hoe je je doelgroep het beste bereikt met een gerichte boodschap.

Onze buyer persona diensten op een rij

  • In kaart brengen welke mogelijke buyer persona's er zijn voor jouw organisatie
  • Het afnemen en uitwerken van interviews met klanten en prospects
  • Het analyseren van de informatie en het in kaart brengen van de overeenkomsten
  • Het uitwerken van volledige buyer persona profielen

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw buyer persona's?

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Vul het formulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je daar niet op wachten? Je kan ons ook bereiken door te mailen naar virginie@winnrs.nl of door te bellen naar 085-0653022.

Vul hier je gegevens in