Buyer persona

  Buyer persona

  Een buyer persona is een gedetailleerd profiel van een representatieve klant op basis van gedrag en doelen. Een buyer persona vertegenwoordigt niet één specifieke doelgroep, maar kenmerkt het overeenkomstige (koop)gedrag en de wijze waarop doelen behaald worden.

  De rol van de buyer persona in het inbound proces

  Buyer persona's zijn vooral bedoeld om de interne organisatie te inspireren tot de creatie van relevante content en communicatie.

  Kopers krijgen een eigen gezicht en komen tot leven. Wanneer je bijvoorbeeld content ontwikkelt of een lead nurturing flow gaat opzetten, zie je dat je veel effectiever bent wanneer je de buyer persona als leidraad neemt. Je buyer persona is de ijkpersoon voor relevante communicatie waarmee je een boodschap nauwkeurig afstemt op je doelgroep.

  In een buyer persona profiel staat alle belangrijke informatie die jouw organisatie nodig heeft om content te maken die de juiste klanten aantrekt, zoals verantwoordelijkheden, rollen, teamstructuur en informatiebronnen. Maar ook zaken als de trigger waarom een persoon op zoek is gegaan naar een oplossing (priority initiative), de succes factoren (waarom zag de koper in jouw product of dienst de oplossing voor zijn probleem), mogelijke barrières (waarom dacht de koper dat jouw product of dienst niet de oplossing zou zijn voor zijn probleem) en beslissingscriteria.

  Wat levert een buyer persona op

  Door buyer persona onderzoek te doen, weet je welke uitdagingen je doelgroep heeft per fase van de buyer journey. En met welke informatie je jouw doelgroep dus kan helpen in die verschillende fases van de buyer journey. Je weet dan welke content je moet maken om je doelgroep te helpen tijdens de buyer journey.

   

  Ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van buyer persona's? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies over buyer persona's.


  Meer informatie over buyer persona's?

  Mail: virginie@winnrs.nl

  of bel: 085-0653022

   

   

  Digital Marketing Blog