Een dag uit het leven van een stagiair

Een dag uit het leven van een stagiair
Geschreven door WINNRS -

Even voorstellen..

Mijn naam is Maartje Verbeek en ik woon in Amsterdam. Ik ben derdejaars Media, Communicatie en Informatie en ik heb een online marketing stage  bij WINNRS. Mijn stage is een meewerkstage, ik werk dus ook mee op echte klanten van WINNRS.

Een online marketing stage bij WINNRS is vrij, uitdagend en lekker druk! Inmiddels meer dan vier maanden verder en ik denk waar blijft de tijd? Ze zeggen wel eens dat dit een goed teken is, en dat denk ik ook! Ik kan zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen en ik tot nu toe al veel heb geleerd bij dit jonge digital marketing bureau! Genoeg over mij..

Hoe ziet zo’n online marketing stage werkdag eruit?

Vanaf Zuid-WTC ben je met de metro in ongeveer 5 minuutjes op kantoor. Soms neem ik tram 2, die stopt voor de deur, ideaal. WINNRS is gevestigd in een leuk gebouw met meerdere jonge creatieve bedrijven. We zitten op de vierde verdieping, en elke ochtend haal ik een lekker vers croissantje in het restaurant beneden. Daar kom ik altijd leuke mensen tegen, iedereen kent elkaar zo’n beetje. Met de lift naar boven naar de vierde verdieping, en dan maak ik eerst even een lekkere Nespresso koffie voor mezelf. De dag begint!

Ik kijk eerst in de planning wat er gedaan moet worden die dag, en ik ga aan de slag. Het verschilt echt per dag wat ik doe, de ene dag ben ik bezig met een zoekwoordenonderzoek voor een klant, het andere moment ben ik bezig met de marketing van WINNRS zelf, of ik ben bezig met de social media voor een klant. Voor sommige klanten schrijven we ook content, daaraan help ik ook mee. Ik werk de site van WINNRS bij, ik kan zelf in het CMS. Ik vind het super leuk om mee te denken over leuke nieuwe blogartikelen voor klanten. Mijn dagen zijn dus heel afwisselend, geen dag is hetzelfde!

Inmiddels is het alweer tijd voor de pauze! Even lopen naar de Albert Heijn of gezellig lunchen bij Drovers Dog of in ons leuke restaurant beneden. Daarna kan ik er altijd weer een middagje tegenaan. In de middag ben ik bezig met m’n eigen (van te voren afgesproken) specialisme. Dit kan zijn e-mailmarketing, videomarketing, SEO, Social Media en noem maar op! Je krijgt hierbij veel verantwoordelijkheid. Als je een leuk idee hebt kun je het als het ware meteen proberen en uitvoeren, je bent hier echt vrij in!

Maar er is meer

Daarnaast zijn er leuke evenementen die je kunt bijwonen als stagiaire! Denk aan een Content Marketing event in Bloemendaal aan Zee, naar een Meet-Up over inbound marketing in Haarlem of netwerken met mensen van een energiemaatschappij in het College Hotel Amsterdam.

De sfeer met de collega’s onderling is heel informeel, gezellig en op z’n tijd vindt er een borrel of bootcamp sessie plaats. Maar natuurlijk zijn we ook vaak serieus en wordt er veelal hard gewerkt!

Ben je net zo enthousiast geworden als ik over een stage bij WINNRS? Kijk dan snel bij onze vacatures, we zijn het hele jaar door op zoek naar ambitieuze stagiairs!

Op de hoogte blijven van B2B marketing nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.