B2B online marketing.

  B2B online marketing

  Ook in business to business doe je uiteindelijk zaken met personen. Alles draait om de juiste boodschap, op het juiste moment, bij de juiste persoon.

  Omdat de processen en de buyer journey bij B2B marketing langer duren dan bij B2C, is het van groot belang dat je in alle fasen van de buyer journey aanwezig bent met relevante content. Een goede contentstrategie, en sterke content marketing zijn dus vaak nog belangrijker bij B2B online marketing, dan bij B2C.

  Er zijn bij B2B online marketing vaak meerdere influencers die (mee)bepalen over de aankoop. Daarom is het van belang dat je goed onderzoek doet naar de buyer persona’s en buyer journey.

  Online marketing voor B2B bedrijven

  Voor de volgende zaken kun je bij ons terecht:

  Specialisten op elk gebied

  Onze specialisten houden ervan om complexe B2B materie om te zetten in begrijpelijke, converterende content. Dat is waar wij ons, als bureau gespecialiseerd in B2B online marketing, in onderscheiden. B2B aankoop processen zijn vaak complexer en duren vaak langer dan B2B aankoop processen. Onze online marketeers verkorten de conversie tijd van lead naar klant, door te onderzoeken wat de behoeften van de doelgroep zijn, en om een content strategie te ontwikkelen die leads aantrekt en converteert.

  B2B online marketing tooling

  Elke B2B marketeer is bezig met continue optimalisatie (ROI) en efficiency. Wij zijn specialisten op het gebied van B2B marketing en gebruiken onder andere de volgende tools om de werkwijze en resultaten van onszelf en van onze klanten te optimaliseren: inzicht via realtime dashboards en analytics (o.a. Google Analytics, Google data studio, Tableau), marketing automation (o.a. Hubspot, Marketo, Act-on), zoekmachine ranking SEO tools (o.a. Google search console, Adwords keyword planner, SEMrush, AWR, Screaming Frog), conversie optimalisatie (o.a. Visual Website Optimiser, Hotjar, A/B testing), advertentie creatie, beheer en optimalisatie (o.a. AdWords, Facebook Ads overige social management tools zoals LinkedIn Advertising).

  Onze werkwijze en betrokkenheid

  Omdat B2B marketing vaak gaat om complexe materie, werken wij nauw samen met onze klanten. De kennis en de expertise over de producten en diensten zitten immers bij de klant. Onze online marketing specialisten en B2B copywriters zijn er in getraind om de informatie uit jouw organisatie op te halen. Dit doen wij door marketing, sales, directie en product management te betrekken bij het online marketing proces. De informatie die we ophalen bij de verschillende afdelingen en stakeholders, zetten we om naar converterende content die we verwerken in leadgeneratie programma’s en campagnes.

  ‘Een online marketing bureau dat niet voelt als een bureau’. De meeste klanten waar wij online marketing voor doen geven aan dat ze werken met ons ervaren als werken met hun eigen online marketing team. Als een verlengstuk van hun eigen B2B organisatie.

  Dat onze manier van werken haar vruchten afwerpt blijkt uit het feit dat veel B2B marketing klanten al jaren met ons samenwerken. Ze zijn niet alleen er blij met de resultaten maar ook met de samenwerking met onze online marketing specialisten. Bekijk hier onze werkwijze en onze visie.

  B2B online marketing cases

  We werken voor grote (inter)nationale spelers maar helpen ook graag een ambitieus MKB bedrijf met het verbeteren van de online marketing activiteiten. Van een complete B2B online marketing strategie tot het opzetten en beheren van campagnes. Afhankelijk van de behoefte geven we strategisch advies, bepalen we de tactiek of verzorgen we de praktische uitvoering. Onze ervaren specialisten helpen bij het bepalen van een optimale B2B online marketing strategie. Hierbij kijken we als online marketing bureau altijd naar het maximale resultaat bij het opgegeven budget. We optimaliseren continu met als doel een continue ROI verbetering van de campagnes. Bekijk hier enkele van onze online marketing cases.

  Een vrijblijvend gesprek over jouw B2B online marketing?

  Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het vlak van B2B online marketing? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

   

  Digital Marketing Blog